Grootste cruiseschip ter wereld vaart uit

Het grootste cruiseschip ter wereld is vertrokken voor haar eerste proefvaart. De Harmony of the Seas heeft een lengte van bijna 363 meter en komt 70 meter boven de zeespiegel uit. Het cruiseschip werd uitgezwaaid door duizenden belangstellenden bij de werf Les Chantiers de l’Atlantique in het Franse Saint-Nazaire. De proefvaart duurt drie dagen.

De Harmony of the Seas, het grootste cruiseschip ter wereld, komt dit jaar naar Rotterdam. Op 24 mei 2016 arriveert het derde schip van Royal Caribbean International in de Oasis-klasse aan de Wilhelminakade. Het vertrek staat dezelfde dag gepland. Rotterdam is de enige stop tijdens een korte cruise van 4 nachten van en naar Southampton (vertrek 22 mei 2016). Het is de eerste officiële cruise van de Harmony of the Seas, dat iets groter wordt dan haar zusterschepen Allure of the Seas en Oasis of the Seas, die momenteel wordt gebouwd op de STX werf in St. Nazaire. In oktober 2014 mocht Cruise Port Rotterdam al twee keer de Oasis of the Seas aan de kade ontvangen.

Aansluitend aan bovenstaande cruise staat ook nog een tweede korte cruise van 3 nachten van en naar Southampton gepland (vertrek 26 mei 2016) met een stop in het Franse Cherbourg. Daarna volgt een cruise van 7 nachten vanuit Southampton (vertrek 29 mei 2016) naar Barcelona.