Wie betaalt de banaan?

De kans dat het je overkomt tijdens de wintersport is klein. Maar stel dat je je been breekt en van de piste af moet worden gehaald, wie betaalt de ‘banaan’ dan?

Een zorgverzekering vergoedt gedeeltelijk de geneeskundige kosten, maar de kosten voor vervoer per helikopter, banaan of gipsvlucht neemt de zorgverzekeraar niet altijd voor zijn rekening. De kosten van een genoodzaakt langer verblijf ook niet. En de rekening voor opsporing of redding? Ook die kun je niet bij een zorgverzekeraar claimen. Juist deze kosten kunnen behoorlijk in de papieren lopen. De reisverzekering voor wintersporters vergoedt deze kosten wel.

De reisverzekering van de Europeesche Verzekeringen biedt namelijk:

  1. Personenhulp. Bij een ernstige situatie bel je naar de alarmcentrale van Europeesche Verzekeringen. Daar vertellen ze naar welk ziekenhuis je het beste kunt gaan, regelen de betalingsgarantie en organiseren een eerdere thuisreis als dat nodig is. Gedurende de ziekenhuisopname onderhoudt de alarmcentrale contact met jou, je eventuele reisgenoten en de behandelend arts.
  2. Aanvullende vergoeding van je geneeskundige kosten. Je zorgverzekering vergoedt medische hulp tot maximaal 2 keer het Nederlandse tarief. Dit is meestal te weinig, want in landen als Oostenrijk is de zorg gecontracteerd en kun je in dure klinieken terechtkomen.
  3. Repatriëring. Als je een been breekt op de piste en naar huis wilt, zal je zorgverzekeraar je niet naar Nederland halen, want deze vergoedt alleen een eerdere terugkeer als dat medisch noodzakelijk is. Maar je reisverzekering vergoedt je thuisreis ook als jouw reden om naar huis te gaan niet medisch noodzakelijk is. Ook organiseert de alarmcentrale van de reisverzekeraar vaak het transport van jou met je gebroken been.
Zorgverzekering Reisverzekering
Medische kosten in buitenland tot maximaal 2 keer het NL tarief Overige medische kosten + betaald verplicht eigen risico
Tandheelkundige kosten binnen Nederland (mits meeverzekerd) Medisch noodzakelijke tandheelkundige kosten als gevolg van een ongeval boven de 18 jaar
Extra reiskosten van en naar de arts of kliniek
Repatriëring indien medisch noodzakelijk Repatriëring indien medisch gewenst

Verschillen tussen dekking reisverzekering en zorgverzekering (c) Europeesche Verzekeringen

Voor meer informatie en het afsluiten van de reis- en annuleringsverzekeringen van Europeesche Verzekeringen neem contact met ons op.

Fields marked with an * are required