Cruisen saai, duur en alleen voor pensionada’s?

Het antwoord vind je al heel snel als wij je even mogen meenemen aan boord van de MSC cruiseschip voor een 7-daagse Middelandse Zee cruise. Want één dag aan boord van een MSC cruiseschip en je laat dit vooroordeel letterlijk varen.

Als je de eerste stap aan boord zet ervaar je een andere wereld. Een wereld zonder verkeerslawaai, zonder files, zonder drukte. Wat een verademing. Je komt terecht in een wereld van vriendelijkheid die je krijgt van de bemanning en vergeet de service niet. Je wordt echt in de watten gelegd. Bij binnenkomst werden we verwelkomd door 2 violisten en een pianist terwijl we ogen tekort komen in die prachtige entree.
Snel naar de hut waar we maar 1 keer onze koffer hoeven uit te pakken. Wij hebben een balkonhut en als je voor het eerst op je balkon staat en dan lekker over zee voel je de koning te rijk. Eén keer je koffer uitpakken en meerdere bestemmingen ontdekken. We vertrekken vanuit Venetië en wat is het een belevenis als we langs het San Marco plein varen. Meteen al een onvergetelijk uitzicht.

MSC Cruises is een jonge, Mediterrane rederij met 12 prachtige cruiseschepen. MSC Cruises is actief over de gehele wereld en biedt een breed aanbod van verschillende cruises. De cruiseschepen zijn voorzien van alle luxe en comfort die je je maar kan wensen op vakantie. Iedere dag een andere bestemming en aan boord genieten van alle faciliteiten van het schip. Het vooroordeel dat velen nog steeds hebben ‘cruisen is saai, duur en alleen voor pensionadas’ wordt door MSC Cruises sterk ontkracht. Eén dag aan boord van een MSC cruiseschip en je laat dit vooroordeel letterlijk varen.

Na het ontbijt op je eigen balkon ga ik de bestemming van vandaag ontdekken. Op sommige bestemmingen schakel ik de hulp in van MSC Cruises in en ga ik mee op een vooraf geboekte excursie, terwijl er ook vele bestemmingen zijn waarbij je op eigen houtje de bestemming kan ontdekken zoals bijvoorbeeld Barcelona. Terug aan boord lig ik met een drankje in de zon aan het dek, ga ik fitnesssen in de prachtige gym of geniet ik van een heerlijke massage in de MSC Aurea Spa.
’s Avonds maak ik mij klaar voor een heerlijke diner, wat een verwennerij! Na het diner zijn er vele manieren om je te vermaken. Bezoek de show in het immense theater, geniet een van een drankje in één van de vele bars met live muziek of waag een gokje in het casino. Kan de avond voor jou niet lang genoeg doorgaan dan hebben de MSC cruiseschepen ook een discotheek aan boord welke pas dichtgaat tot de laatste passagiers naar bed gaat.
Ik besluit het vanavond rustig aan te doen. Ik bezoek vanavond de show in theater, welke vanavond het thema Italiaans heeft. Na de show besluit ik de avond af te sluiten met een heerlijke cocktail in één van de vele bars.

Morgen weer een nieuwe dag, wat betekent genieten van een nieuwe bestemming en nieuwe culturen te ontdekken!